FAQ - Pyetjet më të shpeshta

Më poshtë është një përzgjedhje e pyetjeve të bëra shpesh, klikoni mbi pyetjen për të zbuluar përgjigjen. Nëse keni ndonjë pyetje shtesë, keni nevojë për ndihmë ose dëshironi të flisni drejtpërdrejt me një nga përfaqësuesit tanë të shitjeve në një mënyrë krejtësisht konfidenciale, mos hezitoni të na kontaktoni.

Po, ne ofrojmë mbulim në mbarë botën për sa kohë që ka shërbime të lidhjes së të dhënave në vendin që planifikoni të vizitoni.

Nëse parashikoni ndonjë situatë, rrethanat e të cilës të çojnë në shqyrtimin e fshirjes së të dhënave të ruajtura në pajisjen tuaj, shkoni te ekrani i faqes kryesore dhe klikoni ikonën Remote Wipe, pastaj shtypni Send. Nëse nuk jeni në gjendje ta bëni këtë ju mund të kërkoni nga përfaqësuesi juaj i shitjes ose nga departamenti ynë teknik që nga pajisja juaj të fshihen të dhënat në distancë. Si rezultat, të gjitha të dhënat e ruajtura në pajisje do të eliminohen plotësisht dhe nuk mund të rikthehen.

Po, departamenti ynë teknik është i hapur 24/7 dhe do të jetë në gjendje t'ju ndihmojë në mënyrë krejtësisht konfidenciale.

Jo, identifikimi nuk kërkohet për blerje. Ne e respektojmë privatësinë e klientëve tanë.

Jo, lidhja e të dhënave dhe pajisja janë plotësisht anonime.

Asnjë pagesë e bërë me kartë krediti nuk mund të lidhet me klientin, pasi që asnjë komponent i shërbimit tonë (duke përfshirë pajisjen) nuk do të lidhet me pagesën. Do të krijohet një urdhër blerjeje dhe produkti do të transportohet duke përdorur një kod standard të produktit.

Jo, të gjitha komunikimet transmetohen në rrjetin privat Phantom Secure.

Ne ofrojmë një shërbim ekskluziv me teknologji kodimi të nivelit ushtarak (4096 bit), të dizajnuara për ata njerëz seriozë që kërkojnë privatësi maksimale.